ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατά τη διάρκεια της ιστορικής έρευνας, η ανάγκη κατανόησης των εσωτερικών κινήτρων, οδήγησε συχνά την ομάδα στην ανάγνωση προσωπικών απομνημονευμάτων των ανθρώπων που άνδρωσαν το πολύπλοκο επαναστατικό εγχείρημα.

Ο λόγος που πασχίζει να περιγράψει μια δυναμική διεργασία κατασκευής του καινούριου και να προβλέψει τα αποτελέσματά της μας δίνει μια ιδέα της διαδικασίας και σύνθεσης ενός γεγονότος. Έτσι, εδώ, τα πολλαπλά κομμάτια συνεντεύξεων με τους συντελεστές, μας προσκαλούν να κάνουμε μια αναδρομή του πώς το ΣΥΝΘΕΣΙΣ έφτασε στην τελική του μορφή, μέσα από την ποικιλομορφία και τις εκάστοτε προκλήσεις/επιθυμίες/διαδικασίες.

Οι συνεντεύξεις του Σύνθεσις διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου της Καλλιτεχνικής Έρευνας (Τέλη Απριλίου – αρχές Ιουνίου) και στις αρχές της τελικής διαδικασίας σύνθεσης (μέσα Σεπτεμβρίου).

Στο Μέρος 1ο, ακούμε πρώιμες εντυπώσεις για τη διαδικασία και προβλέψεις για το πιθανό αποτέλεσμα, καθώς και σκέψεις για το ρόλο της δραματουργίας χώρου στη δημιουργία του παραστατικού υλικού.

Μιλούν οι : Αργυρώ Χιώτη, Γεωργία Μαυραγάνη, Πωλίνα Κρεμαστά, Φώτης Σιώτας, Κωνσταντίνος Παπανικολάου, Δανάη Μπλέτσα, Νίκος Παπαδημητρίου, Αμαλία
Παππά, Ελίνα Ρίζου, Μάρω Φασουλή, Τάσος Παλαιορούτας, Σταυρούλα Σιάμου, Σοφία Μαυραγάνη.

Στο Μέρος 2ο αναλύουμε τη θέση της Ιστορίας στο Σύνθεσις και πώς η ιστορική έρευνα άλλαξε προυπάρχουσες ιδέες για την Ελληνική Επανάσταση του ’21.

Μιλούν οι : Χρήστος Χριστόπουλος, Ερμής Μαλκότσης, Kitt Johnson, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Μηνάς Αντύπας, Coti K., Γιώργος Ζυγούρης, Θοδωρής Αμπαζής, Κωστής Κορωναίος.

Στο Μέρος 3ο, συζητάμε για τον τρόπο θέασης και την τυχόν σχέση του κοινού με το ΣΥΝΘΕΣΙΣ με τους συντελεστές που ήρθαν στην ομάδα αφού είχαν γίνει οι πρώτες ζυμώσεις.

Μιλούν οι : Ανδριάνα Χαλκίδη, Μανώλης Κασιμάκης, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Παναγιώτης Γαβριήλ, Βερενίκη Κοντοδήμου, Μαίρη Βόσσου, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Μάρθα Κυλάφη, Μπάμπης Μακρίδης, Βασιλεία Ροζάνα, Ελένη Ρίγα.